Aromaterapide Neden Ultrasonik Difüzör Kullanmalıyız?

Aromaterapide Neden Ultrasonik Difüzör Kullanmalıyız?

Ulrasonik difüzörler, uçucu yağları ortama yaymanın modern yöntemidir diyebiliriz. Haznesine suyu koyduktan sonra istediğiniz uçucu yağı veya yağ karışımlarını ekleyip kullanabilirsiniz.

Aromaterapide kullanılan uçucu yağların ekonomik ve sürdürülebilir olmasını sağlar. Isı olmadığı için uçucu yağın yapısını iyi korur.

Oldukça sessiz çalıştığı için, gece dahi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Çalışma mantığı, ultrasonik dalgalar oluşturup, uçucu yağ ve su moleküllerini ayırarak ortamı ince buhar halinde nemlendirip kokulandırmaktır.

         Bir odayı veya ofisi uçucu yağdan faydalanmak için buğulayarak dağıtan elektronik cihaz olan Adalin 780ml Ultrasonik Difüzör uçucu yağ difüzörünü denemenizi öneririz. Ultrasonik difüzörler, su ve uçucu yağların karışımını atomize eder ve oluşturduğu aromayı ortama dağıtır.

Difüzörler;

  • Aromaterapide uçucu yağları dağıtarak bir odadaki havayı iyileştirmek için iyi bir araçtır.
  • Yaydıkları soğuk sis, ortamdaki hava üzerinde arındırıcı bir etkiye sahiptir.
  • İçerisine eklediğiniz yağlar, cildiniz tarafından emilerek rahatlatıcı veya uyarıcı bir etkiye sahipken, cildinizi de nemlendirecektir.
  • Bazı uçucu yağların yardımıyla daha iyi nefes almanıza ve horlamayı azaltmanıza yardımcı olabilir.
  • Zihin yorgunluğunu hafifletmek ve enerji seviyelerini yükseltmek için led ışık gibi özel aydınlatma özellikleriyle birlikte etkisi artar.
  • Difüzörlerde saf doğal katkısız uçucu yağlar kullanmaya özen göstermelisiniz.

Adalin Ultasonik Difüzörünüzün ve en sevdiğiniz uçucu yağların keyfini çıkarmak için profesyonel ipuçlarını okumaya devam edin.

Difüzörde Kaç Damla Uçucu Yağı Kullanmalısınız?

Aromaterapide kullanılan uçucu yağlar bitkilerden destinasyon yöntemi ile elde edilir ve oldukça konsantredir.

Aromaterapi’ de bir difüzör kullanacaksanız, difüzöre ne kadar uçucu yağ koymanız gerektiği konusunda ara sıra kafanız karışabilir. Ne aşırı aromanın baskın olmasını isteriz ne de çok az olmasını isteriz. Bu nedenle deneyimlere dayanarak, uçucu yağların su ile karışımındaki dengeyi oluşturmak için difüzörünüze kaç damla uçucu yağ koymanız gerektiği ile ilgili bir tablo hazırladık.

 

Kullanılan su miktarı

Damla sayısı

100ml

3-5

200ml

6-9

300ml

10-12

400ml

12-15

500ml

15-18

 Örneğin, bazı uçucu yağların aroması diğerlerinden daha güçlüdür ve biraz azaltabilirsiniz. Uçucu yağların gücünün yanı sıra, bulunduğu ortamın m2 si de daha küçük bir oda için daha az yağ kullanılmasını öneririz.

Bir Difüzörde Çok Fazla Uçucu Yağ Kullanmaktan Neden Kaçınmalısınız?
  1. İlk olarak, uçucu yağların kokusu, özellikle daha küçük alanlarda çok güçlü olabilir.
  2. Bazı uçucu yağların zaten güçlü aromaları vardır, difüzörünüze aşırı miktarda ekleyip yaydığınızda sizi rahatsız edebilir.
  3. Eğer difüzörünüze fazla yağ eklediğinizi fark ederseniz, hazneye su ekleyerek seğreltebilirsiniz.

 

10 ml de kaç damla uçucu yağ var?

10ml bir uçucu yağda 200 damla vardır. 1ml de 20 damla uçucu yağ olduğunu bilerek, her şişe boyutundaki uçucu yağ damlalarını ve yaklaşık olarak kaç kullanım alabileceğimizi kolayca anlayabiliriz.

 

Difüzörlerde Uçucu Yağ Kullanırken Dikkat Etmeniz Gereken Birkaç Öneri
  1. Uçucu Yağ Difüzörünüzü Temizleyin;

Elbette hepimiz uçucu yağ difüzörlerimizi en yüksek performansta çalıştırmak isteriz. Özellikle çeşitli uçucu yağlar kullanıyorsanız çok önemlidir. Yağ kalıntısı birbiriyle karışabilir ve ardından beklenmedik bir koku yayabilir.

Her kullanımdan sonra uçucu yağ difüzörünüzü temizlemenizi öneriyoruz. Yağ kalıntısını gidermenin yanı sıra, bu aynı zamanda difüzörünüzün verimini düşürebilecek sert su birikintilerinden kurtulmanıza da yardımcı olacaktır.

 Uçucu Yağlarınızı Periyodik Olarak Yaymak;

Difüzör kullanımında uçucu yağları sürekli olarak ortamımıza yaymak isteyebilirsiniz fakat bu bu difüzörünüz veya kendiniz için yararlı olmayabilir. Bir difüzörü sürekli çalışır durumda bırakırsanız limbik sisteminiz uçucu yağa daha hızlı alışır ve bu da aromaterapiden çok az fayda sağlamanıza neden olabilir. Bunun için önerimiz; Uçucu yağlardan alabileceğiniz faydaları artırmak için, onları aralıklı bir döngüde ortama yaymak ideal olacaktır. Kendinize göre standart bir döngü oluşturabilirsiniz. Bu döngülerin arasında ortamı havalandırabilirsiniz.

  1. Bulunduğunuz Ortamın Alanını Göz Önünde Bulundurmalısınız.

Oda büyüklüğünüz, bir difüzöre uçucu yağ damlalarını koyarken göz önünde bulundurmanız gereken başka bir faktördür. 100 ml için 3-5 damla uçucu yağ standart bir ölçüdür, ancak bazen difüzörü daha geniş bir alanı kaplamak için daha fazlasına ihtiyacınız olabilir.

Dikkat çeken bir diğer faktör de odanızın havalandırmasıdır. Daha az havalandırılan bir oda için daha az yağ kullanmanız gerekebilir. Aslında, aromanın birikmesini ve sizi bunaltmasını önlemeye yardımcı olduğundan, difüzörünüzü yerleştirmek için iyi havalandırılan bir oda öneririz. 

  1. Difüzörde Kullanacağınız Uçucu Yağın Kalitesi Çok Önemlidir.

Uçucu yağlarınızı güvenilir bir üreticiden satın almanız çok önemlidir. Kalitesiz uçucu yağ kullanımı, yan etkilerin oluşumunu artırır. Bu noktada GMP sertifikalı Adalin Aromaterapi’ nin ürünlerini güvenle kullanabilirsiniz. Çünkü Adalin Aromaterapi olarak %100 saf katkısız ürünlere ulaşmanızın en güvenilir yolunu sunar.

Difüzörlerde uçucu yağları karıştırmanın püf noktası, vücudunuzun tam olarak hangi uçucu yağı sevdiğini bulmaktır. Her insan farklı olduğu için, bir kişiyi doğrudan etkileyeceği gibi, başka bir kişi için aynı hissi yaşatmayabilir.

 Bu nedenle sizlere ilk kullanıma başlarken doğru karışımı bulmak için faydalı olabileceğini düşündüğümüz, birkaç adet kullanım önerisi sunduk. Difüzör kullanım önerileri ile ilgili blog yazımıza göz atabilirsiniz.

 Adalin %100 Katkısız Saf Uçucu Yağları İle Çıkacağınız Yolculukta 780ml Büyük Kapasiteli Beyaz Ultrasonik Difüzör - Hava Nemlendirici ile Hayatınızın Ritmini Değiştirin.

 

RELATED ARTICLES