Saçınız İçin Vazgeçemeyeceğiniz Favori Uçucu Yağların Kullanım Önerileri

Saçınız İçin Vazgeçemeyeceğiniz Favori Uçucu Yağların Kullanım Önerileri

 Adalin Lavanta Uçucu Yağı

Lavanta yağı saç uzamasını hızlandırabilir.

Ayrıca kafa derisi sağlığını iyileştirebilen antimikrobiyal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.

10 damla lavanta yağını hindistancevizi yağı gibi 3 yemek kaşığı sabit yağın içerisine karıştırın ve doğrudan saç derinize uygulayın. önce en az 1 saat beklemenizi öneriyoruz. Şampuanınızla yıkayın. Bunu haftada birkaç kez yapabilirsiniz.

 Adalin Nane Uçucu Yağı

Nane yağı, uygulandığı bölgedeki dolaşımı artırdığında soğuk ve karıncalanma hissine neden olabilir. Bu durum sağlıklı saç uzamasını desteklemeye yardımcı olabilir.

Seçtiğiniz 1 Yemek kaşığı sabit yağ ile 2 damla nane uçucu yağını karıştırın. Yıkamadan önce en az 1 saat beklemenizi öneriyoruz. Şampuan ile iyice yıkayın.

 Adalin Biberiye Uçucu Yağı

Hem saç kalınlığını hem de sağlıklı bir şekilde saçınızın uzamasını istiyorsanız, biberiye yağı hücresel üretimi iyileştirme yeteneği sayesinde muhteşem bir seçenek olacaktır.

5 damla Adalin Biberiye yağını seçeceğiniz (Avakado yağı, Argan yağı, Hindistan cevizi yağı) Sabit bir veya birkaç yağdan 3 yemek kaşığı olacak şekide bir karışım hazırlayın ve saç derinize uygulayın. Şampuanla yıkamadan önce en az 1 saat beklemenizi öneriyoruz.

Haftada iki kez tekrarlamanızı öneririz.

Adalin Sedir Ağacı Uçucu Yağı

Sedir ağacı Uçucu yağının saç derisindeki yağ üreten bezleri dengeleyerek sağlıklı saç uzamasını destekler ve saç dökülmesini azalmasına yardımcı olur. Ayrıca içeriği sayesinde saçlarda oluşabilecek pullanmayı engellemede yardımcı olacaktır.

5 damla adalin sedir ağacı uçucu yağını, seçtiğiniz bir sabit yağdan 2 yemek kaşığı ile karıştırın. Saç derinize masaj yapın ve yıkamadan önce en az 1 saat beklemenizi öneriyoruz.

Adalin Citronella Uçucu Yağı

Saç derinizde oluşabilecek pul pul kurumalara karşı günlük kullanım için etkili olacaktır. Citronella uçucu yağını şampuanınıza veya saç kreminize her gün birkaç damla karıştırarak kullanabilirsiniz.

Adalin Kekik Uçucu Yağı

Kekik, hem saç derisini uyararak saç dökülmesine karşı hem de sağlıklı saç uzaması için etkilidir.

Adalin Kekik Uçucu Yağı, diğer uçucu yağlar arasında en güçlü özellikte olan bir yağdır. Saç derinize uygulamadan önce 2 yemek kaşığı sabit yağ içerisine 2 küçük damla damlatıp sonrasında elde ettiğiniz karışımı saç diplerinize uygulayıp yaklaşık 10 dakika sonra şampuanla yıkayabilirsiniz.

Adalin Adaçayı Uçucu Yağı

Adaçayı yağı, lavanta yağı gibi sağlıklı saç uzamasında etkili içeriğe sahiptir. Bu içerik Saç tellerinizin kırılmadan güçlü bir şekilde uzamasına yardımcı olur.

5 damla Adaçayı yağını en sevdiğiniz saç kremiyle veya 1 yemek kaşığı sabit yağ ile karıştırabilirsiniz. Saç kreminize koyup günlük kullanıyorsanız, 2 dakika sonra durulamanız yeterli olacaktır. Haftada bir veya iki kez kullanıyorsanız, 10 dakika bekleyebilirsiniz.

Adalin Çay ağacı Uçucu Yağı

Çay ağacı yağı, güçlü temizleme, antibakteriyel ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Saç köklerinizin güçlenmesinde ve sağlıklı saç uzamasında yardımcı olabilir.

10 damla çay ağacı uçucu yağını şampuanınıza veya saç kreminize karıştırıp günlük olarak kullanabilirsiniz. 5 damla Adalin Çay ağacı yağına 2 yemek kaşığı sabit yağ ile karıştırıp 15 dakika bekletip durulayabilirsiniz.

Adalin Ylang-ylang Uçucu Yağı

Ylang-ylang uçucu yağı sebum oluşumunu desteklediği için kuru saç derisine sahipseniz kendisinden vazgeçemeyeceksiniz.

Saçlarınızda yağ ve sebum eksikliği, saçın kurumasına ve kırılgan olmasına neden olduğundan, ylang-ylang uçucu yağı saç dokusunu iyileştirebilir ve saç tellerinin kırılmasını azaltabilir.

2 yemek kaşığı sabit yağ içerisine  10 damla Ylang ylang uçucu yağ ekleyin. Karışımı saç diplerinize masaj yaparak uygulayın ve başınızı ılık bir havluyla sarın. Yıkamadan önce en az 1 saat bekletin (gece boyunca bekletmenizi öneririz) ve her zamanki kullandığınız şampuanınız ile yıkayın.

 

Adalin Defne Yaprağı Uçucu Yağı

Defne yaprağı uçucu yağı, A,C vitamini, demir, manganez, kalsiyum, bakır ve çinko açısından mükemmel bir kaynaktır. Saç uzamasını destekler, saç tellerini güçlendirerek kırılmasını önler

5 damla adalin defne yaprağı uçucu yağını, seçtiğiniz bir sabit yağdan 2 yemek kaşığı ile karıştırın. Saç derinize masaj yapın ve yıkamadan önce en az 1 saat beklemenizi öneriyoruz.

RELATED ARTICLES