Çörek otu yağı: Her derde deva doğal çare mi?

Çörek otu yağı: Her derde deva doğal çare mi?


Bitkilerin şifa için sunduğu sihri öğrendiğinizde merakınız giderek artıyor. Doğal ilaçlara büyük bir inancımız var çünkü çok sayıda yan etkisi olan ilaçların aksine, yeni sorunlar yaratmadan çeşitli sağlık sorunlarını çözmede etkilidirler.
Faydalarına hayranlık duymamanın imkansız olduğu bitki çörekotu...


İnsanların çörekotu yağına duydukları coşkuyu görmek, beni çörekotu yağının ardındaki bilimi araştırmaya yöneltti. Sağlığı geliştirici özellikleri beni o kadar şaşırttı ki, çörek otu yağı günlük beslenme düzenime girdi.

Araştırmalarım sonucunda Nigella Sativa olarak anılan çörek otu yağının M.Ö. 1550'den beri çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde kullanıldığını öğrendim. Ve unutmadan bu yardım çok az veya hiç yan etki olmadan gelir.

Yüzyıllardır kullanılarak günümüze aktarılmış olan çörekotu yağı hakkında günümüzde yapılan bilimsel çalışmalar üç önemli içeriğin üzerinde duruyor: timokinon, timohidrokinon ve timol.

Çörek otu yağını günlük beslenme planınıza eklemeli misiniz?

Aşağıda, çörekotu yağı kullanmanın çeşitli potansiyel faydalarını listeliyorum. Bu kullanımları okuyun ve bunlardan birinin günlük rejiminize harika bir katkı olup olmayacağını görün.


Astım: Daralmış ve iltihaplı hava yolları nefes almayı zorlaştırır ve göğüste tekrarlayan hırıltılara yol açar. Astım tedavi edilememektedir. Ancak ilaçlarla başarılı bir şekilde yönetebilirsiniz. Bu sorunlar ile mücadelede çörekotu yağı da destek olabilir. Astımla mücadele planınıza çörek otu yağı ekleme konusunda doktorunuza danışmayı unutmayın.

Diyabet: Diyabet teşhisi konduysa ya da insülin direnci ile mücadele ediyorsanız, ilaçlarınız ve tedavilerinizle birlikte çörek otu yağının yararlı olup olmayacağını yine doktorunuza danışarak ilerleyin.

Saç dökülmesi: Normal yaşlanma sürecinin bir parçası olan saç dökülmesini azaltabilen çörek otu yağı ile saçınızı ve saç derinizi koruyun. Hem içten hem de dıştan desteklemeyi tercih edebilirsiniz. Hafta da 2-3 kere saçlarınıza masaj yaparak uygulayın ve en az 45 dakika bekleyerek yıkayın. Canlı, parlak ve güçlü saçlar için bu uygulamaya birkaç ay devam etmenizi tavsiye ediyoruz.


Sinüs sorunları: Anti-enflamatuar ve anti-oksidan özelliklere sahip olan çörekotu yağı; sinüs ve akciğer iltihabını azaltabilir ve boyun ağrısı, baş ağrısı, kulak ağrısı, diş ağrısı ve tıkanıklık gibi yaygın sinüs rahatsızlıklarının giderilmesi/etkisinin azaltılması konusunda etkili bir şekilde yardımcı olabilir.

Cilt Sorunları: Sedef hastalığı olarak bilinen kırmızı, kaşıntılı cilt lekeleri bazen ağrılı ve oldukça rahatsız edici olabilir. Ancak çörekotu yağının şifalı gücüyle boy ölçüşemez. Bu doğal iyileştiriciyi tedavi planınıza eklemenizin önerilip önerilmediğini doktorunuza veya beslenme eğitimi almış sağlık uzmanınıza sormanızı öneriyoruz.


Kilo kaybı: Yüksek bir vücut kitle indeksine sahip olmak birçok kronik sağlık sorununa yol açabilir. Metabolizmanıza uygun bir beslenme programına çörekotu yağını da eklemeyi unutmayın.


Eklem ve Kas Ağrıları: Yoğun bir günün ya da bir spor aktivitesinden sonra kas ve eklem ağrılarıyla mı mücadele ediyorsunuz? Hem oral olarak hem de masaj yaparak topikal olarak çörekotu yağını hayatınıza katmanızı öneririm.
Yukarıdaki listeye ilave olarak; çörekotu yağının böbrek, karaciğer ve kalp fonksiyonlarını korumaya ve optimize etmeye yardımcı olduğu da araştırmalarda görülmektedir.


Gördüğünüz gibi, çörek otu yağı iyileştirici yönleri oldukça güçlü ve çeşitlidir. Vücudunuzun sağlıklı kalması için tam da ihtiyaç duyduğu şey olabilir.

Sonuç :
Vücudumuz önemlidir ve vitaminler ve mineraller açısından zengin sağlıklı bir diyet ve doğal şifaların bir kombinasyonunu içeren azami özenle tedavi edilmeyi hak eder.

RELATED ARTICLES